foto's

Klik voor groter beeld

Klik voor groter beeld

Klik voor groter beeld
Een paar foto's van de terug reis naar Eernewoude.

De renovatie

Ik was al een aantal jaren enthousiast over een eigen Centaur, na de verkoop van onze vorige boot aan het eind van het seizoen 2002 ging ik serieus op zoek. 

Ik liep al snel tegen de 591 aan, de boot was oud maar in een redelijke, en schadevrije staat, hij was origineel en helemaal compleet,wel heb ik er gelijk een set nieuwe zeilen bijgekocht, deze zijn gemaakt door zeilmakerij Sterk uit Sneek.

De boot is zeil klaargemaakt in Heeg , en overgezeild in de herfst vakantie van 2002. We hadden in de vroege ochtend, vorst en mist en hebben tot aan Sneek op de 21 jaar oude Johnson 4 pk BB motor gevaren wat boven verwachting erg goed ging,eenmaal op het Sneekermeer kregen we genoeg wind en einde van de dag Lag de C591 in  Eernewoude, dit was vanaf dat moment zijn nieuwe thuishaven.
Na een week is de boot naar de verwarmde overdekte stalling gebracht.

Ik was van plan het hele schip na te lopen zo dat ik de komende jaren niet voor grote reparaties zou komen te staan, en na een goede inspectie bleek er hier en daar wel wat aan de hand te zijn, we hebben een plan gemaakt veel informatie op gezocht, zo kon het echte werk beginnen.