foto's

Klik voor groter beeld
Achterschot is verwijderd, en word nieuw gemaakt.

Klik voor groter beeld
Het Nieuwe achterschot is gemonteerd en afgekit.

Klik voor groter beeld
Gaten voor de inspectie luiken.

Klik voor groter beeld
Alle houtwerk is 8x gelakt met Trimetal Vernis.

Klik voor groter beeld
Geen commentaar.

De kuip

Het achterschot was compleet verrot, demontage was dan ook geen enkel probleem,wel heb ik het oude schot zo goed als mogelijk als mal voor het nieuwe schot gebruikt, het nieuwe schot monteren was wel even werk , ook de achterkant van een Centaur loopt taps,maar het is gelukt ,en het schot is in 1 stuk gebleven,ook zijn er in het voor en achterschot ventilatie roosters geplaatst.

De buikdenning, de vloerdelen onder het voor en achterdek en de balk op de vloer waren ook goed verrot,en zijn compleet vervangen Toen het oude houtwerk er uit gesloopt werd zag je pas hoe slecht en verrot het was . De nieuwe buikdenning heb gelakt met originele antislip poeder van de IJssel ,wat goed bevalt.

Het polyester onder de buikdenning was erg dof en verweerd, dit heb ook ik geverfd met DD lak van de IJssel,ik heb drie inspectie luiken gemonteerd een voor in de piek, een onder het achterdek en in het midden ter hoogte van de kiel.

Direct na het binnen stallen van de boot heb ik de gaten voor  de inspectie luiken  gemaakt, dit is gedaan om het drogen tussen de twee schalen te bevorderen, het drogen ging op deze manier erg goed toen de boot klaar was ,was de ruimte tussen de schalen kurk droog.

En na een seizoen varen is dit nog zo.

Al het houtwerk is voor de montage 8x gelakt met Trimetal Silvetana Vernis wel glanzend natuurlijk, het voor en achterschot zijn met popnagels gemonteerd en volledig met Sikaflex 291 afgekit, zo dat er geen water van uit de kuip onder het voor en achter dek kan komen.