foto's

Klik voor groter beeld
Het roerblad was nog goed te repareren.

Klik voor groter beeld
De houten roer fundatie was verrot en is er hier net uit gehaald.

Klik voor groter beeld
Hier zat de gereparrede koker er al weer in.

Klik voor groter beeld
Kielbouten vervangen en de kiel is alweer gemonteerd.

Klik voor groter beeld
Wel veel werk gehad om de kiel er recht onder te krijgen.

Klik voor groter beeld
Spiegel gerepareerd.

Klik voor groter beeld
Nieuwe kielbouten,vanaf de kuip gezien.

Het roer en de kiel

Het polyester roerblad had lichte Osmose dit weet je snel als er een zurig vocht uit de blaasjes komt,deze plekken zijn er uit geslepen het onderliggende laminaat is gerepareerd met een paar matjes ,gespoeld met veel zoet water ook is er daarna gespoeld met aceton hiermee haal je het vocht uit het polyester,daarna langdurig drogen.
De onderkant van het roer was licht gescheurd en ge-delamineerd deze is versterkt met een aantal lagen glasvezeldoek en daarna is het blad op nieuw in model geslepen
De twee osmose plekken zijn er uit geslepen en opgevuld met vezellijm het blad is na het schuren 5 x in de Heavy Duty Epoxy Coating gezet.

Bij de demontage van de hennegatskoker bleek dat de las van de RVS koker aan de RVS plaat vergaan was door elektrolyse ,de koker was dus lek met gevolg dat de houten roer fundatie verrot was en de lekke koker verklaarde ook de ongeveer 60 liter water tussen de twee schalen.

Ik was bang dat de de houten fundatie van de Kiel ook verrot was maar hier mankeerde gelukkig niks aan.
De spiegel was gescheurd , waarschijnlijk doordat de BB motor van achter aangevaren is en de spiegel naar binnen gedrukt is.

De gescheurde spiegel is gerepareerd en is verstevigd met een nieuwe plaat hout aan de binnenkant
De verrotte houten fundatie van het roer is helemaal verwijderd en compleet vervangen de koker is opnieuw gelast “nog bedankt Arie” er is gelijk een nieuwe polyester fundatie voor de mik op gelamineerd .

Ook zijn beide nylon bussen, van de roer lagering vervangen, de oude waren hard en bros.