foto's

Klik voor groter beeld
Al het beslag is schoongemaakt, en op nieuw gemonteerd

Klik voor groter beeld
Spreekt voor zich.

Klik voor groter beeld
Nieuwe mastvoet,speciaal gemaakt om de ,mast eenvoudig te kunnen strijken.

Klik voor groter beeld
Nieuwe mastvoet,speciaal gemaakt om de ,mast eenvoudig te kunnen strijken.

Klik voor groter beeld
Hier een foto van de oude giek die flink doorbuigt, dus ook nog maar een nieuwe giek besteld.

Rondhouten

Het dek was in goede staat, zelfs niet ingedeukt wat je wel veel ziet bij Centaurs van deze serie met een sandwich dek ,het dek  is gepoetst met Commandant groen wat een beter resultaat gaf dan dure boot cleaners, daarna is de hele boot in de boot was gezet.

Al hetbeslag is er af geweest schoongemaakt, gepoetst en weer opnieuw gemonteerd,ook is er nieuw spinnaker beslag gemonteerd.

De mast was nog in een prima staat, wel is deze strijkbaar gemaakt wat een must is als je veel in Friesland zeilt, in mijn vaargebied valt dit mee, maar in centraal Friesland draaien lang niet alle bruggen voor open zeil boten.
van de mast zijn de meeste popnagels vervangen, een goede tip voor een erg verweerde mast, goed poetsen met Commandant Rood en en  Groen en je mast is weer als nieuw.

Deze Centaur had nog de originele giek en deze staan toch wel bekend als slap en willen dan ook wel stuk ook was hij krom net als de meeste oude Centaur gieken, na nog wat actie foto's van de reis naar Eernewoude bekeken te hebben heb ik toch nog maar een nieuwe Neut giek besteld via Masten Enzo in Sneek, Marcel de Jong zwaait hier de scepter, Marcel had ook nog een keurige tweedehands spinakerboom van een Yngling liggen die nu dus in de C591 ligt ,de spinnaker komt via 2hands.nl uit Noord-holland, die was nog ongebruikt , lag al jaren op zolder ,bij mij dus nu ook, maar niet lang meer.